Bardienst

Bardienst draaien

TV Naarden werkt met vrijwilligers achter de bar. Er is al een aantal leden dat een IVA certificaat hebben gehaald. Dit IVA certificaat staat voor Instructie Verantwoord Alcohol gebruik. Gelet op dat de handhaving steeds alerter wordt, is het NOODZAAK dat een ieder dit certificaat haalt, die alcohol schenkt achter de bar. Het behalen van een IVA certificaat gaat via deze link en vraag een half uurtje van uw tijd en helpt de club enorm vooruit.

Zoals bekend hoort bij het lidmaatschap van TV Naarden het draaien van twee bardiensten per seizoen. De verplichte bardiensten zijn een onderdeel van het lidmaatschap en de contributie. Omdat alle seniorleden zelf bardiensten doen, kunnen wij de contributie lager houden. Je kan kiezen uit een ochtend, middag- of een avonddienst. Tijdens toernooien en/of competitiedagen willen we graag meer ervaren leden achter de bar. Bij weinig ervaring met het draaien van bardiensten, is het verstandig om op deze dagen geen reserveringen te maken. Leden van 75 jaar en ouder zijn vrijgesteld van bardienst draaien, maar kunnen wel inschrijven.

Om je in te schrijven voor de bardienst dien je in te loggen op de website. Ben je je inloggegevens kwijt, stuur dan een mailtje naar [email protected].

Afkopen bardienst

Het is mogelijk om jouw bardienst af te kopen voor € 50,- (per bardienst). Dit kan tot uiterlijk 31 maart (van het lopende seizoen). Je geeft daartoe een incasso af. Stuur dan een mailtje naar [email protected], met voor- en achternaam en of je 1x of 2x wil afkopen.

Vanaf 16 april  a.s. worden de leden die zich nog niet hebben ingeschreven, automatisch ingedeeld in het barrooster!  Leden die zich nog voor 1 of 2 bardiensten moeten inschrijven, ontvangen wekelijks een mailtje dat ze eraan herinnert dat ze nog een bardienst moeten kiezen.

Alleen leden die zich hebben aangemeld voor 2 bardiensten kunnen in maart hun KNLT-pasje ophalen in het clubhuis (ligt achter de bar). Volg hiervoor onze app en/of website voor actuele informatie. Eind maart wordt 's middags de ledenborrel gehouden. Je kan je ook op deze middag (met hulp) inschrijven voor de bardiensten en meteen je KNLTB-pasje meekrijgen.

Ben je automatisch ingedeeld, dan kan je uitsluitend je pasje krijgen door het maken van een afspraak met de barcommissie via [email protected]. Ben je bij een bardienst niet op komen dagen, dan krijg je een boete van € 100,-.

Het annuleren van een bardienst mag je tot uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de te vervullen bardienst kenbaar maken, uitsluitend bij de barbeheerder via [email protected]. Later annuleren wordt extra belast met € 50,- bovenop de afkoopkosten van € 50,- .

Heb je vragen over het draaien van een bardienst dan horen we dat graag.

Ruilen van bardiensten

Het kan zijn dat je een bardienst wilt ruilen. Kijk dan bijvoorbeeld op de website onder Rooster en direct bardiensten reserveren in de lijst en neem contact op met degene met wie je zou willen ruilen. Als dat is geregeld, stuur je een mail naar [email protected]. De barbeheerder zal de namen wisselen in het barrooster, zodat het rooster daarna weer helemaal goed staat.

Openstaande vacatures barorganisatie

Voor het openen en sluiten van onze bar in het clubhuis zoeken wij nog diverse vrijwilligers!

Wat houdt het openen in?
De opener ontvangt de barmedewerker en geeft zo nodig instructies en verwijst naar de barrichtlijnen. Dit neemt hooguit 5 minuten in beslag! Mocht de barmedewerker niet op komen dagen, neem dan even contact op met onze barbeheerder Nicole Derksen, die het verder dan overneemt.
Het openen van de bar in het clubhuis kan heel gemakkelijk samenvallen voor die leden die bijv. om 9.00 uur gaan tennissen! De openers zijn vrijgesteld van bardiensten!

Wat houdt het sluiten in?
De sluiter verricht samen met de barmedewerker de afsluitende werkzaamheden, zoals aankondigen van de laatste barronde, voorraad aanvullen, koffieautomaat door laten lopen, lekblad bar reinigen met een sopje en heet water. De sluiter controleert of de schuifpuien dicht zijn en sluit het clubhuis ten slotte af. Het sluiten van de bar in het clubhuis kan heel gemakkelijk samenvallen voor die leden die bijv. nog laat op de club zijn! De sluiters zijn eveneens vrijgesteld van bardiensten.

Bij de bezetting van het openen en sluiten van ons clubhuis zullen tevens vervangers worden opgenomen. Er zijn ook leden die de 30 weken samen met de vervanger willen delen, zodat je uiteindelijk totaal op 15 diensten uit komt.

Mocht jij interesse hebben of meer willen weten over het openen en sluiten van ons clubhuis, stuur dan een mailtje naar [email protected].

Vragen?
Vragen over de bardiensten kunt u het beste stellen via e-mail: [email protected].


NIX zonder ID!

NIX zonder ID !!
Leden en bezoekers zijn natuurlijk van harte welkom in onze sportkantine. Maar een biertje kopen kan alleen als je 18 jaar of ouder bent. En onder de 25 jaar, vragen we altijd om een geldig ID-bewijs. Hoe lastig dat soms ook is als je achter de bar werkt. Daarom doen wij mee aan de Campagne ‘NIX Zonder ID’.Het Bestuur van TV NAARDEN:


“Onze vereniging is flink geschrokken van de bij ons geconstateerde overtreding en de slechte naleving in sportkantines in het algemeen. Wij moeten hier als vereniging dan ook direct werk van maken om dit te verbeteren. Laten we een nieuwe start maken met behulp van de landelijke campagne NIX zonder ID waar we als vereniging aan meedoen. Onze barvrijwilligers gaan scherper controleren op ID en zullen iedereen onder de 25 jaar vragen om de ID te laten zien als alcohol wordt besteld.”

Maar help vooral onze barmedewerkers om de leeftijdsgrens goed na te leven. Als je geen 18 jaar bent, moet je geen alcohol bestellen. Doe je dat wel dan kun je de club flink in de problemen brengen want de gemeente kan stevige boetes uitdelen en/ of tot sluiting overgaan als er een overtreding wordt geconstateerd en het is uiteraard ook slecht voor je gezondheid.

Ook roepen we oudere leden, trainers en begeleiders op om geen alcohol door te geven aan jongeren onder de 18 jaar. Ken je verantwoordelijkheid. Ben je tussen de 18 en 25 jaar en wilt wel alcohol bestellen hou dan je ID bij de hand en drink niet teveel. Door het tonen van ID help je onze barmedewerker, jezelf maar zeker ook onze vereniging.

Want: NIX18 doen we samen!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 694 0977

Adres

Amersfoortsestraatweg 14a
1411 HC Naarden

KVK-nummer

40516032