Even voorstellen: Rob Snijders als nieuwe voorzitter TV Naarden

13 maart 2021


Beste (ouders van) leden,

Op 3 maart jl. heb ik in de ALV het stokje overgenomen van voorzitter Jeroen van de Kletersteeg. Dus eigenlijk, de voorzittershamer. Dat had ik Jeroen vorig jaar al toegezegd, dat ik dat vanaf 2021 wilde doen. Vorig jaar had ik nog iets af te maken bij onze goede voetbalburen NVC, daar heeft afgelopen zomer een flinke verbouwing van de voetbalvelden plaatsgevonden en dat project moest en zou ik als voorzitter samen met de andere bestuurders én de Gemeente Gooise Meren tot een goed einde brengen. Het is dat NVC er vanwege het Corona-virus nog nauwelijks écht gebruik van heeft kunnen maken, maar vanaf september jl. liggen er prachtige nieuwe voetbalvelden, een schitterend terras en alle mogelijkheden om NVC een zekere toekomst te geven. Mijn klus bij NVC was daarmee klaar.

Maar in mijn hart ben ik eigenlijk een tennisser. Tot m'n 23e wel gevoetbald, en fanatiek ook, maar na een knieblessure het voetballen vaarwel gezegd en het tennissen weer opgepakt. Toen woonde ik nog in Santpoort en was ik lid van LTC Ruïne van Brederode. Omdat ik er nu eenmaal in geloof dat -als je lid bent van een vereniging- je iets doet vóór die vereniging ben ik daar ook al snel in commissies terecht gekomen, op een gegeven moment in het Bestuur gaan zitten en ook een aantal jaar voorzitter geweest. Na de verhuizing van het gezin naar Naarden ben ik in 2011 lid geworden van TV Naarden en inmiddels heb ik op onze fijne banen al heel wat tennisuurtjes gemaakt. En ik niet alleen, maar het hele gezin. Mijn vrouw Sabine speelt vrijdagavondcompetitie.Oudste zoon Max (19) heeft zijn hele jeugd er gespeeld, is inmiddels studentenlid maar speelt zijn partijtje zodra hij even in Naarden is. Zoon Thom speelt met zijn vrienden Stijn, Stijn, Milan en Berend in het hoogste jeugdteam. Zoon Kick is wat minder fanatiek (hij voetbalt véél liever) maar we houden hem graag bij de club en dochter Evi gaat voor het tweede jaar de tennislessen bij Jeroen volgen en vindt het helemaal leuk. Ikzelf speel op de zaterdag in Heren 3 met een team dat inmiddels uit vrienden bestaat. Bij NVC is het credo "Voetbal is Vriendschap", maar ik vind dat zo mogelijk nóg meer gelden voor TV Naarden. Als je in onze tennisclub geen vriendschappen weet te maken dan ben je óf daar niet naar op zoek (en dat kan) óf het ligt echt aan jezelf.

Want wat is TV Naarden een fijne club! Leuke mensen, een goede organisatie, een mooie balans in het sportieve/recreatieve, een geweldige kantine met supergoede banen waar we inmiddels bijna het hele jaar door op kunnen spelen, veel evenementen waaraan je kunt deelnemen en veilig tennispark voor de kinderen. Wie wil daar nou niet voorzitter van zijn!?

Ik was er echter niet ingestapt als ik niet had gezien dat er een leuk en goed bestuur zit. Simone, Thijs, Michael, Ingrid en Sipko zijn stuk voor stuk mensen die ik inmiddels heb leren kennen als slimme, bevlogen bestuurders met het hart op de goede plaats én oog voor het algemene clubbelang en de leden in het bijzonder. En dat moet ook, want als Bestuur zijn we er voor de leden en dienen we (daardoor) het algemene clubbelang. Samen met alle andere vrijwilligers in de diverse commissies slagen we daar tot op heden goed in, getuige de populariteit van de club onder senioren en jeugd. We hebben voor de komende jaren best wat uitdagingen het hoofd te bieden, maar het ledenaantal lijkt er op dit moment niet één van te zijn. TV Naarden heeft op dit moment een 650 seniorenleden en 350 jeugdleden en daarmee zitten we aan de max van onze capaciteit.

Mijn insteek voor de komende jaren zal dan ook zijn om de vele goede dingen van onze verneiging te behouden en wat nodig is er te verbeteren. Daar verbind ik meteen de oproep aan voor jullie: haak aan bij het vrijwilligerscorps en laat van je horen als je iets wilt en kunt doen voor onze vereniging. Je zult merken dat het heel leuk is om een bijdrage te leveren aan de club waar je (kind) lid van bent (is).Maar ook: zijn er dingen die niet goed gaan en die je onder onze aandacht wilt brengen, laat het me weten! Mijn mailbox [email protected] staat altijd voor jullie open.

Voor nu wens ik jullie allen een fijn tennisseizoen toe. Laten we hopen dat we snel weer -zonder beperkingen- kunnen genieten van alle leuke kanten die onze geliefde sport biedt, inclusief competitie, toernooien én -heel belangrijk- het après tennis. Óp de baan gebeurt het, maar náást de baan praten we er met z'n allen gezellig over na en verbindt het ons als mensen tot een vereniging.

Tot gauw op ons tennispark,

Rob Snijders
Voorzitter TV Naarden


P.S. Namens alle leden wil ik hierbij de scheidende bestuursleden Jeroen van de Kletersteeg (voorzitter), Jaap van Vliet (senioren) en Annette van Grinsven (communicatie) hartelijk danken voor hun grote inzet in de afgelopen jaren. Mede dankzij jullie hebben we nu een tennisvereniging staan waar we trots op mogen zijn.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 694 0977

Address

Amersfoortsestraatweg 14a
1411 HC Naarden