Update baanreserveringssysteem!

22 augustus 2022


Beste leden,

We hebben onlangs een korte enquête gehouden over het baanreserveringssysteem. Graag willen we jullie allemaal bedanken voor de vele reacties! We zijn blij dat jullie je mening hebben gedeeld en er zijn nog diverse bruikbare suggesties gedaan waarmee we aan de slag gaan.

Online of op de club afhangen?

We blijven (via de KNLTBClubapp) online reserveren faciliteren omdat een grote meerderheid dat als zeer positief ervaart. Op de club afhangen kan ook nog steeds, waardoor het mogelijk wordt om bijvoorbeeld na het spelen van de online reservering nogmaals af te hangen op de club (bij het afhangbord met gebruik van je pas). Natuurlijk alleen als er een baan vrij is. Hierdoor is het mogelijk om meerdere keren op één dag of avond af te hangen (op de club).

Speelduur singel en dubbel

Voor het dubbelspel blijft 60 minuten speeltijd beschikbaar. Voor het maken van je reservering dien je je hiervoor aan te melden met alle vier de leden die deelnemen aan het dubbelspel (let op: pas dan kan je een uur afhangen). Voor het singelen zal een speeltijd van 45 minuten geïntroduceerd worden. Door deze tijden in te voeren, denken we én recht te blijven doen aan de grote wens om in ieder geval één uur te kunnen blijven dubbelen én geven we gehoor aan de wens voor meer capaciteit op drukke avonden (vooral doordeweeks) en creëren we als het ware extra speelrondes per baan.

Regels per baan

  • Online afhangen: er kan twee dagen (48 uur) van te voren afgehangen worden.
  • Afhangen op de club: altijd mogelijk wanneer er banen vrij zijn.
  • Dubbel afhangen met vier personen = 60 minuten.
  • Singel afhangen met twee (of drie) personen = 45 minuten.
  • Ben je toch verhinderd? Annuleer de baan dan tijdig in de app, zodat andere leden de baan kunnen reserveren.
  • Fair plat: staan er banen leeg? Hang deze dan af en niet de baan die nog bezet is.
  • Hang banen zoveel mogelijk achter elkaar af, zodat er zo weinig mogelijk 'gaten' ontstaan en er meer ruimte overblijft.
  • Na het spelen? Drink gezellig wat op de club en check of je nog een tweede shift kunt spelen!

Dit baanreserveringsbeleid voldoet aan de wens van de meerderheid van onze leden. We starten met dit systeem op 1 september 2022 en geven het een half jaar de tijd. Hierna zullen we evalueren om te zien of we in het voorjaar van 2023 op deze manier doorgaan en/of bepaalde zaken dienen bij te stellen.

Veel tennisplezier!

Het bestuur.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 694 0977

Adres

Amersfoortsestraatweg 14a
1411 HC Naarden

KVK-nummer

40516032